«…Kristin Lavransdatter følger intenst med på episodene som spilles ut, hun ler og sørger og lever sterkt gjennom minnene…»
Karen Frøsland Nystøy, NRK Kultur og underholdning

skuespiller, konferansier og litteraturformidler

Kristin Anita Johnsen

Kristin Anita Johnsen er skuespiller, litteraturformidler, konferansier, drama/teaterpedagog og regissør. Kristin er dyktig til å formidle tekst og stemninger med innlevelse, intensitet og variasjon!

Hun har teaterutdanning fra Universitetet i Trondheim der hun i mange år var medlem av en fri teatergruppe. I forbindelse med Olavsfestdagene har hun vært forteller i flere forestillinger om «Olav den hellige» i Nidarosdomen. Her har hun spilt sammen med blant annet Kristoffer Hivju og Paul Ottar Haga.  I «Kristinspelet» på Jørundgard, Sel, gav hun over flere år liv til rollefiguren «Eldre Kristin» og høstet meget gode kritikker. Her spilte hun blant annet sammen med Gunhild Sundli, Pål Kristian Eggen, Rebekka Nystabakk og Jørn Bjørn Fuller Gee.

mer info

Kristin blir ofte hyret til å lede kulturarrangement. Hun er dyktig til å lede og binde sammen en forestilling eller et arrangement, der hun blant annet fletter inn formidling av dikt og tekstutdrag som en del av helheten. Hun har samarbeidet med regionkoret «Ad Cantus» fra Gudbrandsdalen, «Foreningen Norden» og sangeren Kari Hanne Rudrud.

Kristin er engasjert som skuespiller på Maihaugen og er medlem i Scene Gudbrandsdal. Hun arbeider også som drama/teaterpedagog i Kulturskolen i Ringebu der hun iscenesetter teater med barn og unge.

Hun har også bidratt som litteraturformidler og skuespiller i Ringebu Stavkirke i forbindelse med 100-års jubileumsmarkering av Henrik Wergeland sin fødselsdag sammen med Lars Bremnes.

Kristin kan kontaktes hvis du ønsker en rutinert, kreativ og strukturert konferansier, en litteraturformidler og en skuespiller «med sjel», – eller hvis du trenger veiledning i forbindelse med en teaterproduksjon eller et kulturarrangement.

Fra forestilling i Nidarosdomen.

Kristin Anita som konferansier under regionkoret Ad Cantus sin konsert i forbindelse med Grunnlovsjubileet. Hun hadde da rollen som både konferansier for å binde konserten sammen, i tillegg til at hun dramatiserte dikt av blant annet Alf Prøysen og og leste fra Victoria av Knut Hamsun. Foto: Kristin Veskje.

Se bildegalleri fra forestillingen Trollmannen fra Oz med teatergruppa i Ringebu Kulturskole hvor Kristin Anita hadde regi.

Kristin Anita som Kristin Lavransdatter.
Foto: Knut Storvik.

Fra forestillingen Snehvit og de syv dvergene i regi av Kristin Anita.

Fra Den store Farveslukeren av Tor Åge Bringsverd som Kristin Anita satte opp sammen med drama/teatergruppa i Ringebu Kulturskole 2016/17.

betingelser

Type oppdrag: Skuespiller, konferansier, tekstformidler og teaterkonsulent
Primær aldersgruppe: Alle
Spilletid: Avhengig av type oppdrag
Honorar: Avtales i forhold til type oppdrag
Lydanlegg: Avtales særskilt
Kost: Kommer i tillegg
Transporttillegg/losji: Kommer i tillegg ved lengre avstander og avtales særskilt

send forespørsel

Hjelp til lyd og lys?

Vekkomsvegen 644, 2630 Ringebu
+47 917 03 942
[email protected]