«En stemme som smelter snø.»
Trønder-Avisa

sanger, tekstforfatter og komponist

Anne Vada

Anne Vada er trønderjente, bosatt i Bærum, og har solid musikkutdanning i bunn for sin artistkarriere som sanger, tekstforfatter og komponist. Med sin varme og særpregede
stemme og nære formidling har hun i en årrekke gledet publikum i inn-og utland. Musikken spenner fra viser og pop, salmer, via folkemusikk, juletoner til crossovergenre. Hun har gitt
ut 10 solo-album, og mottatt Spellemannsprisen for beste barne-CD. Hun har bl.a. samarbeidet med ulike musikere som Iver Kleive, Sigmund Groven, Ronni Le Tekrø, Rolf Løvland, Alexander Rybak og Frode Fjellheim. I Sochi-OL ble hun invitert sammen med Ole Edvard Antonsen til å synge i Kongens bursdag
som ble feiret der. Kontraster er stikkordet for de forskjellige konsertkonseptene hun lager. Anne har konserter og eventer, og synger også i begravelser, bryllup og ved andre tilstelninger som ønsker å bruke levende musikk. Ingen oppgave er for liten, ingen er for stor.

konsepter

Anne Vada spenner vidt i genre, fra viser, folketoner, eget materiale, ballader, worldmusic til crossover og klassisk sang.

Konsertprogram kan skreddersys, men hun har mange faste konsepter å tilby.

As I Walk er et samarbeidsprosjekt med lokale kor, Anne Vada og Frode Fjellheim. Noter sendes i god tid, og før konsert får koret et lynkurs i joik av Frode.

En stemme et piano. Anne Vada og Ivar Anton Waagaard har flere faste konsepter sammen, foruten at de setter sammen program til de fleste anledninger. Her er tre av dem:

No skin det sol er sanger og pianostykker fra den norske skattekista gjennom 200 år.

Somebody loves me byr på høydepunkter fra Gershwins store produksjon, med klassikere som Embraceable you, Someone to watch over me, Klaverpreludiene, Rhapsody in Blue i soloversjon, Highlights fra Porgy and Bess og mer.

De har fulgt opp med prosjektet All the things you are, et univers med komponister født på samme tid som Gershwin. Her blir det gjenhør med bl.a. True Love av Cole Porter, Can’t help lovin’ that man av Jerome Kern, They say it’s wonderful av Irving Berlin og et utdrag fra Sound of Music av Richard Rodgers.

Våre favoritter. Anne Vada, Sigmund Groven, Ivar Anton Waagaard. En akustisk konsert med et perlebånd av vakre melodier og tekster fra Den fyrste song, Vårsøg ispedd Grieg og Gershwin.

Til Telemark og andre steder. En musikalsk reise med Sigmund Groven og venner; Anne Vada, Ivar Anton Waagaard, Kjetil Bjerkestrand. Gjennom mange tiår har Sigmund Groven markert seg som en av våre mest folkekjære musikere. Han kan også vise til en internasjonal karriere, med bl.a. konserter i Carnegie Hall i New York, Mozarteum i Salzburg og konserthus i Hong Kong, Japan og Sør-Korea. I 2015 ble han utnevnt til ridder av første klasse av den kongelige norske St. Olavs orden.

«Grovens mesterverk»
«Klart som en fjellbekk i øvre Telemark»

Slik skrev kritikerne om musikkverket «Til Telemark» da det ble framført og utgitt på CD for noen år siden. Her har Groven tonesatt tekster av Tarjei Vesaas og Olav Kaste, og laget sine egne versjoner av tradisjonsmusikk fra Telemark. Konserten inneholder også musikk av bl.a. Edvard Grieg, Eivind Groven, Henning Sommerro og andre favoritter.

Innunder jul. Anne Vada, Sigmund Groven, Iver Kleive. Trioen tolker våre tradisjonsrike julesanger uten staffasje, og inviterer inn til en vakker time med julestemning.

«En skjønnhetsåpenbaring – kunstnere med egenart. Det låter svalt, stemningsfullt og herlig nedstressende.»
Bergens Tidende

«Årets juleplate – utsøkt spill av Groven og Kleive, smakfulle og vakre arrangementer, og du verden så nydelig det lyder når Anne Vada synger.»
Nordlands Framtid

«Gled deg! Tittelsporet Innunder Jul er en av platens perler, ikke minst på grunn av Anne Vadas vakre sopran.»
Rogalands Avis

Julebilder med Vada, Tekrø og Kvistum. Det váre, vakre og det litt ville møtes i denne minikonserten. Annes vokal, Ronnis gitarer og Lars sitt tangentspill gir deg en annerledes og varm julefølelse i en stemming du vil huske lenge.

Meditiativ time med Anne Vada og Kjetil Bjerkestrand i kirker.
Konserten er en stemningsfull reise i salmer, religiøse folketoner, og andre sakrale sanger i norsk, engelsk og latinsk språkdrakt. Eget materiale blir også presentert. En meditativ time for deg som ønsker en sanselig opplevelse i musikk og ord åpen til ettertanke.

Tanker og sanger om stort og smått. Noen filosofiske smuler på en vanlig hverdag med Anne Vada og Henrik Syse.
Anne og Henrik har en viktig ting felles: De ønsker å formidle og berøre. Den ene i prat, den andre gjennom musikk. Sammen gir de hverandre rom, og både ord og sanger blir til ettertanke for publikum. Thor-Erik Fjellvang bidrar på piano.

Varm favn er laget av Anne Vada og Lars Andre Kvistum for mennesker som opplever store utfordringer, er i sorg eller rett og slett trenger å lytte til musikk og tekster til trøst. Her er kjente sanger og eget komponert materiale.

Varm favn, veien framover er et utvidet konsept sammen med Bjørg Thorhallsdottir, hvor hun raust deler av eget liv til ettertanke, trøst og glede, og musikken binder det hele sammen. Kunstneren Thorhallsdottir viser også noen av sine bilder som er laget til dette prosjektet.

Åpent landskap
Anne samarbeider også med jazzmusikeren Tord Gustavsen. Sammen formidler de vare og vakre stemninger med sang og flygel fra et repertoar inspirert av salmer og religiøse folketoner. Her kan du lukke øynene og gi deg hen til sanselighet og ro, kan hende med en pilegrims åpne sinn.

se video

betingelser

Type oppdrag: Eventer, konserter, bryllup, begravelser ++
Primær aldersgruppe: Alle
Spilletid: Avtales
Honorar: Pris på forespørsel
Lydanlegg: Avtales særskilt
Kost: Kommer i tillegg
Transporttillegg/losji: Kommer i tillegg ved lengre avstander og avtales særskilt

aktuell med

15. oktober Spillested inn her
15. oktober Spillested inn her
15. oktober Spillested inn her
15. oktober Spillested inn her

send forespørsel

Hjelp til lyd og lys?

Vekkomsvegen 644, 2630 Ringebu
+47 917 03 942
[email protected]